ons 23 okt.

Helsingborg

Välkommen till Hydrologisektionens seminarium som i år är samarrangerat med NSVA och WANDA-projektet

Du kan delta på plats eller digitalt via länk.

23 okt. 2024 09:00 – 13:30

Helsingborg, Atlantgatan 8, 252 25 Helsingborg, Sverige

Om evenemanget

Varför ska vi installera tusentals sensorer? Hur fungerar tekniken och hur får vi de svar vi söker i slutändan?

Häng med när universitet, spjutspetsleverantörer och VA-organisationer delar med sig av praktiska erfarenheter från Sverige och Danmark.

Du är välkommen antingen att delta på plats eller digitalt via länk, välj det som passar dig bäst.

För dig som är på plats bjuder vi på mingellunch där vi utbyter idéer som tar branschen till nästa nivå.

Program

9:00-10:00 Krav och erfarenheter - Arrangörer hälsar välkomna. Föreningen Vatten, Victor Pelin samt Dan Lilja, vd NSVA.

- Utmaningar i praktiken hos NSVA & WANDA

- Fysikaliska förutsättningar för tillämpning av nivåmätare i självfallssystem. Magnus Larson, LTH.

- Krav och koppling till recipient. Tillsynsmyndighet.

10:00- 11:00 Fika och teknikpitchar

Mingelfika med chans att lära känna teknikleverantörerna på plats.

11:00 - 12:00 Vad kan du göra med data?

- Erfarenheter från hundratals nivåmätare i Kristianstad. Magnus Lindgren

- Hur gör man i Ekeby och i Danmark, tillskottsanalys med nivåmätare. Dryp

- Möjligheter med AI för bättre dataunderlag och ambitioner i WANDA. Backtick

- Möjligheter med nivåmätning nu och framåt. Lars-Göran Gustafsson

12:00-13:30 Mingellunch och chans att träffa utställande teknikföretag

På plats finns bland annat Dryp, Axensor, Nid/ kombiringen, Flowbelow, AquaRobur

Kostnad:

Anmälan är kostnadsfri. Det är ett begränsat antal platser, så välkommen med din anmälan snarast.

Anmälan:

För dig som vill delta fysiskt på plats, anmäl dig här.

För dig som vill delta via Teams, anmäl dig här.

Antalet platser för deltagande på plats begränsat. Först till kvarn. (OSA senast 30 aug)

Mer info om WANDA-projektet, läs här.

Varmt välkommen önskar NSVA, WANDA-projektet (med stöd av Vinnova) samt Föreningen Vatten

Dela detta evenemang